Minimalismul are un moment în webdesign.

Un site web clean este o modalitate excelentă de a sublinia conținutul cel mai important, fără a sacrifica experiența utilizatorului.

Dacă doriți să vă inspirați și să aflați mai multe despre minimalism ca una dintre tendințele hot de webdesign, ați ajuns în locul potrivit.

Uitați-vă la 5 dintre cele mai bune modele web minimaliste și creați unul propriu sau îl putem crea noi pentru dvs.

1. Ginza

Site-ul restaurantului Ginza este un prim exemplu de minimalism în designul web.

Site-ul web se concentrează în jurul unor paragrafe scurte de text copiat și imagini ale bucătarilor în acțiune, ceea ce păstrează întregul design web clar și concis.

Acest lucru ajută la crearea unui aspect general sofisticat și aerisit, care este important pentru un site web minimalist.

2. Germaine Days

Acest site web minimalist folosește designul web plat pe tot parcursul. Pagina de pornire include diverse secțiuni, fiecare dintre care include o imagine mare ca fundal.

Aceste imagini aplică un efect de defilare paralaxă pentru a face designul să pară mai puțin monoton.

În ceea ce privește navigarea, acesta folosește un antet lipicios, care apare pe fiecare pagină de pe site, păstrând lucrurile curate și clare.

3. Matt D'Avella

Dacă doriți un bun exemplu de proiectare simplă a site-ului web, atunci site-ul web al lui Matt D’Avella se potrivește perfect. Este un creator de conținut care se concentrează pe minimalism și productivitate.

El rămâne fidel principiilor sale prin aplicarea unui design minimalist pe site-ul său web – de exemplu, scopul paginii de pornire este să-și extindă lista de e-mailuri.

D’Avella nu se bazează pe blocuri mari de text sau elemente de design strălucitoare pentru a-și încuraja vizitatorii să se aboneze – este doar un paragraf și un câmp simplu de înscriere.

4. Studio Steve

Steve este un fotograf din Germania. Site-ul său web adoptă o abordare simplistă, menținând în același timp un anumit avantaj.

Fotografiile sale sunt colorate, deși culoarea de bază a site-ului său web este în tonuri de gri – inclusiv logo-ul și meniul.

Una dintre caracteristicile mai proeminente ale site-ului său este tipografia. Este cel mai evident în centrul paginii de pornire, unde îi puteți vedea sigla.

5. Adam Andrascik

Adam Andrascik este un designer de modă, care folosește un design minimalist de o pagină web pentru a-și arăta munca.

Vizitarea site-ului său web va inspira cu siguranță idei noi privind aplicarea designului minim pe un site de portofoliu.

Pagina principală afișează secțiuni care prezintă diferite teme ale operei sale. Fiecare secțiune încorporează nuanțe de paletă subtile în designul său minimalist.

Ce este un site minimalist și de ce ați putea dori unul?

Un site web minimalist acordă prioritate simplității, evitând elementele de design care nu sunt relevante pentru o bună experiență a utilizatorului.

Alegerea unui design web minimalist față de modele de site-uri web mai strălucitoare nu înseamnă eliminarea întregului conținut și simplificarea excesivă a site-ului dvs. În schimb, esența minimalismului în design-ul web se referă la prioritizarea caracteristicilor importante pentru vizitatorii dvs.

Unele dintre cele mai comune caracteristici ale designului web minim includ:

  • Designuri plate, minime – folosiți mai degrabă o interfață simplă „plană” decât elemente tridimensionale sau efecte lucioase.
  • Paletă de culori limitată – utilizați una sau două culori de accent sau tonuri monocromatice.
  • Tipografie îndrăzneață – utilizați un font mare și ușor de înțeles pentru interes vizual în timp ce transmiteți un mesaj clar.
  • Imagine de fundal mare – utilizați fundalul site-ului ca o pânză pentru a face să pară simultan spațios și atractiv din punct de vedere vizual. Nu uitați că atunci când utilizați o imagine, acordați credit proprietarului sau fotografului.
  • Spațiu alb – concentrați-vă pe elementele esențiale ale site-ului dvs. web; evitați potențialele distrageri prin includerea spațiului gol în design.
  • Navigare globală ascunsă – evitați să vă aglomerați site-ul cu meniurile ascunzându-le în interiorul unui buton global de navigare.

Concluzie

Un site minimalist poate să livreze și să vă ajute să vă atingeți obiectivele pe care vi le propuneți. Noi, la SelectWeb avem prin prisma experienței noastre o sumedenie de motive pentru care considerăm că putem fi cea mai bună opțiune pentru a vă dezvolta un astfel de website! Tot ce trebuie să faceți este să completați formularul de contact și să ne dați câteva informații despre ceea ce vă doriți de la noi. Promitem oferte care să poată fi onorate chiar și înainte de ziua dvs. de salariu. 🙂